Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Nisan 2015 Pazartesi

Meğer

Artık köşeleri olan biri olmak istemiyorum. Daha yumuşak,  daha hoşgörülü olabilmek, daha sık "olur böyle şeyler" diyebilmek, daha rahat ve daha fazla " olmasa da olur" diyebilmek istiyorum. Deniyorum en azından.  Bundan birkaç ay öncesine kadar kendimde düzeltmek istediğim şeyleri aklımdan geçirmeyi bile kendime ihanet sayardim. Ama hayat böyle birşey değilmiş meğer.  Meğer mutsuz olduğun şeylerden kurtulmak için gereken tek şey cesaretmis. Ve yeterince cesursan altından kalkamayacagin zorluk yokmuş.  Henüz basedememis olsan bile zamanla ona da alısacağını, uyum sağlayacağını goruyormussun. Biliyorum ki korkunc bir durum gibi gorunen, ben olsam napardim dedigin pek çok şey -ozel ve buyuk acilar haric- dışardan göründüğü kadar zor ve berbat değilmiş. Ha evet kutlanası durumlar değil tabi ama hakikaten de insan ölmüyormus. Hayatın hiç de "tuh vah vahhh" gibi olmuyormus.
Hayatta direkt doğrular yokmuş mesela. Kırmızı elmanın suyu da kırmızı değilmiş. Yumurta görünce kaçan oğlum, bol baharatlı omlet yiyebiliyormus. Bir öğretmen olarak tüm öğrencilere eşit mesafede olmam gerekirken bazılarına ayrıcalık taniyabiliyormusum. Örneğin sinifimdaki anne- babası ayrılmış olan öğrenciye,  sırf annesinin hayatını biraz kolaylaştırmak adına pek çok konuda torpil yapabiliyor ve bununla da gurur duyuyormusum. Beyaz yazı tahtasına dalginlikla kurşun kalemiyle yazı yazmaya çalışan öğrenciyi süper sevimli bulabiliyormusum. Eskiden vakit kaybettirdigi için içimden oflayip puflardim oysa. 
Tuvalet kağıdının resmini görünce "masa örtüsü,  selpak mendil, yatak ortusu diyen öğrencilere "yuh artik" demeden sakince adını sil baştan ogretebiliyormusum. En önemlisi heyecanlanabiliyormusum. Maddi şeyler,  yeni alınan herhangi birsey hiçbirşey hissettirmezken, insanlara heyecanlanabiliyormusum. Ben... degisebilecegime, tekrar mutlu olabileceğime -şimdilik ara sıra da olsa- inanabiliyormus. Yanlış kararlar ne çok şeyi yakıp yıkmış meğer ve ben ne kadar çok çabalamak zorundaymisim...

2 yorum: